Garantii si litigii

Toate produsele beneficiaza de 12 luni garantie in baza facturii emise (gasiti mai multe detalii la sectiunea "EMITERE FACTURA").

Garantia se pierde in cazul :

- in care se constata ca defectele sunt din vina utilizatorului.

- pierderea facturii

- stergerea seriei (serial number S/N) partiala sau totala de pe produse.

- produsul returnat sa fie exact in starea in care l-ai cumparat, fara lipituri, fara urme de deteriorare, ambalaje nedeteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, accesorii lipsa,  produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, software parolat etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS sau upgradeuri de FIRMWARE fata de cel instalat la cumparare, precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale.

- instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.Este necesara factura pentru manopera servicii instalare de la o persoana sau firma autorizata in domeniul din care face parte produsul ce face obiectul garantiei!

- utilizarea incorecta

- toate produsele din gama AUTO, trebuiesc instalate la service-uri autorizate RAR, insotite de factura manopera.

- toate produsele din gama AUTO, trebuiesc instalate pe modelul de masina trecut in descrierea produsului.Instalarea pe alt tip de masina/motor duce la pierderea garantiei.

Eventualele litigii in legătura cu executarea contractului vor fi rezolvate intre vanzator si consumator/client pe cale amiabilă, in caz contrar, părtile putandu-se adresa instantei de judecată competente de la sediul comerciantului CONSTANTINESCU St. MIHAI PFA, respectiv Judecatoria Sector 6 Bucuresti.

Garantia produselor nu este transmisibila. CONSTANTINESCU ST MIHAI PFA are obligatie contractuala doar fata de titularul facturii de achizitie.

Returnarea produselor

In cazul in care apar probleme legate de produsele pe care le-ati comandat, nu ezitati sa ne contactati.

Pentru returnarea produselor trebuie sa ne notificati in scris in termen de maxim 10 zile lucratoare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 34/2014 : „Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului”.

  • Costul returnarii produselor va fi achitat de catre cumparator.

  • Returul de marfa se poate face in maxim 10 zile de la data cumpararii.
  • Veti trimite produsul prin Curierat (exclus Posta Romana) cu optiunea "verificare colet" la adresa noastra, sau il veti aduce personal la sediul nostru.Plata costului de transport pentru colet cat si a rambursului pentru produsele returnate se vor achita de catre client! Nu se vor ridica pachetele retur pentru care nu s-a platit de catre client costul transportului si al rambursului (cost transport ramburs).
  • Produsele returnate trebuie sa fie in stare originala, cu ambalajul intact si nu trebuie sa prezinte urme de utilizare, ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, lipsa facturii, fara lipituri, fara urme de deteriorare, ambalaje nedeteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, accesorii lipsa,  produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, software parolat etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS sau upgradeuri de FIRMWARE fata de cel instalat la cumparare, precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale.

  • Coletul trimis retur trebuie sa contina un document cu numele dvs, numarul dvs de telefon si id-ul comenzii, pe langa o copie dupa factura primita de la noi.Lipsa facturii ne rezerva dreptul de a nu accepta returul.
  • Banii se vor returna in maxim 14 zile in cont bancar in cazul in care nu ati ales sa cumparati alte produse.

  • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
  • Daca din motive diverse, produsul achizitionat nu este identic cu cel pe care doriti sa-l schimbati pe masina, nu montati, nu aduceti modificari piesei primite pentru a fi montata pe masina si nici nu folositi componente din piesa primita, daca doriti sa efectuati returul.
  • Toate produsele din gama AUTO, trebuiesc instalate la service-uri autorizate RAR, insotite de factura manopera.

  • Toate produsele din gama AUTO, trebuiesc instalate pe modelul de masina trecut in descrierea produsului.Instalarea pe alt tip de masina/motor duce la pierderea garantiei.

Ca atare, Clientul nu poate returna produsele achizitionate si/sau nu poate pretinde oricare daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

-      cand se doreste de catre Client inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit;

-      solicitarea de returnare a produsului prin renuntarea la cumparare este facuta cu depasirea termenului de 10 zile lucratoare de la primirea produsului;

-      produsul nu este returnat in aceleasi conditii in care a fost livrat (cu ambalajul original, cu etichetele intacte, sigiliu intact, daca este cazul, documentele care l-au insotit, fara urme ca produsul a fost folosit);

-      produsul care se doreste a fi returnat face parte din categoria produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

In cazul inlocuirii produsului cu unul identic inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile din O.G. 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. In toate cazurile returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre Client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

PRODUSELE cumparate cu buna stiinta si pentru care motivatia este ca nu convin cumparatorului din "x" motive NU SE RETURNEAZA!!! Nu este normal sa facem TESTE!

PRODUSELE RIDICATE PERSONAL NU SE RETURNEAZA!!!

Clientii cu personalitate juridica (nu au calitatea de consumatori) nu au dreptul sa returneze produsele, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Daca doriti detalii suplimentare va rugam sa ne contactati folosind una dintre modalitatile din pagina de Contact.